2021 Pont de Fuut

Voorlopig geen pontjes over de Amstel

Publicatiedatum: 23 maart 2021

Jaarlijks start op 1 april het vaarseizoen voor de pontjes Smient en Fuut over de Amstel. Vanwege coronamaatregelen is deze net als vorig jaar uitgesteld. De pontjes blijven voorlopig aan de kant.

Advies RIVM
Tijdens de lockdown adviseert het RIVM om openbaar vervoer alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen. De pontjes zijn seizoensgebonden en voor recreatief gebruik. Daarnaast is het advies altijd 1,5 meter afstand te houden. Op de pontjes is dit vrijwel onmogelijk. Om deze reden is de start van het vaarseizoen uitgesteld.

Waar kan je oversteken?
We kunnen ons voorstellen dat het vervelend is dat de pontjes nog niet varen. Wil je toch de overkant bereiken? Kies een alternatief oversteekpunt. Houdt hierbij rekening met een verlenging van je route. 

  • Het pontje de Smient vaart normaal tussen de Amsteldijk in Amsterdam Buitenveldert en de Ouderkerkdijk in Amsterdam Watergraafsmeer. Oversteken kan via de fietsbrug langs de Ringweg Zuid. Ongeveer een kilometer verderop.
  • Het pontje de Fuut, ter hoogte van de Nesserlaan, verbindt Amstelveen met het vogelrijke gebied de Ronde Hoep. Kies voor een alternatieve oversteek via de Brug in Ouderkerk aan de Amstel. Ongeveer 4 kilometer verderop. Of steek tegen betaling over met de pontveer Nessersluis. Ongeveer drie kilometer vanaf de Nesserlaan. Dit zijn de vaartijden van pontveer Nessersluis.

Start vaarseizoen 2021
Op dit moment is nog niet bekend wanneer beide pontjes gaan varen. Het hangt af van de maatregelen van de overheid. Houdt onze website en social media in de gaten. Zodra er meer duidelijkheid is, informeren we je via deze kanalen.

Meer informatie?
Wil je meer weten over het uitgestelde vaarseizoen van de Smient en Fuut? Voel je vrij om contact met ons op te nemen via 020 – 496 56 56. Of mail je vraag naar info@groengebied-amstelland.nl. Wij staan je graag te woord.


Meer nieuws