Uitje met kids: op avontuurlijke vogelroute in het Diemerbos

Publicatiedatum: 10 maart 2021

Op zoek naar een leuke activiteit met kinderen? Ontdek in het Diemerbos de nieuwe vogelroute! Gewapend met knapzak, zoekkaart en wat lekkers leren ze hierbij spelenderwijs over vogels en natuur.

Sinds afgelopen weekend kunnen kinderen in het Diemerbos op een wel heel bijzonder avontuur. Met de Birdroute, een initiatief van o.a. Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland en House of Bird, is er een vogelroute voor kids vanaf 4 jaar in het leven geroepen. Een niet geheel toevallig gekozen locatie; in dit bos met veel verschillende soorten bomen en struiken barst het namelijk van de vogels. 

Wat houdt de vogelroute voor kinderen in?
Bij proeflokaal House of Bird kun je een katoenen knapzak inclusief zoekkaart en iets lekkers halen (prijs: €5,-). Daarna kan de ontdekkingstocht beginnen met de route die in totaal 1200 meter beslaat. Zoek onderweg de 10 grote, metalen vogels van de kaart en verdien daarmee een officieel vogeldiploma én medaille van Boswachter Anne!

2021 Diemerbos Birdroute  // diemerbos-birdroute-house-of-bird-17-1500x2000.jpeg (114 K)

Spelenderwijs leren in de natuur
De Birdroute voert langs de diversiteit van het Diemerbos, van struiken, bomen, riet tot water. De kleine vogelaars ontdekken onderweg leuke weetjes over bijvoorbeeld de grote bonte specht, ijsvogel en winterkoning. De favoriete plekjes van elke vogel, uiterlijke kenmerken, lievelingsvoedsel en het geluid dat ze maken: het passeert allemaal de revue.

Kortom: een heel leuk en leerzaam uitje met kinderen. Veel vogelplezier!


Meer nieuws