Gaasperplas speelplaats

Trek eropuit in de meivakantie!

Publicatiedatum: 24 april 2019

Frisse buitenlucht en beweging is gezond, zeker voor kinderen! Gebruik de meivakantie om er lekker opuit te trekken. Groengebied Amstelland heeft vijf tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Zorg voor urenlang speelplezier op een van de buitenspeelplaatsen

Genieten van het voorjaarszonnetje, terwijl de kinderen lekker klimmen en klauteren, dat is wat ons betreft een perfecte besteding van een vrije dag. Stap op de fiets en ontdek de buitenspeelplaatsen van Groengebied Amstelland.

  • Gaasperplas
    Dit is een pareltje van Amsterdam Zuidoost. De grote plas waarin je kan zwemmen, de mooie groene omgeving en speelweides voor een plekje in de schaduw, maken het een heerlijke plek om de vrije dagen door te brengen. Voor de kinderen is er een waterspeelplaats. Het nieuwe speeltoestel zorgt voor urenlang speelplezier.
  • Ouderkerkerplas
    Voor de kleintjes is er een heerlijk zandstrand met speeltoestellen. Ze kunnen er urenlang samen spelen, zandkastelen bouwen en bij mooi weer pootje baden.
  • De Hoge Dijk
    Recreatiegebied De Hoge Dijk heeft een speelsloot voor de allerkleinsten. Banjerend met een visnetje of zittend met een waterspeeltje, de kinderen vermaken zich wel. Ook is er een strand voor de wat oudere kinderen, waar ze samen hun capriolen op de speeltoestellen kunnen uitvoeren.

 2. Maak een fietstocht langs de Amstel en steek het water over met een pontje

Fiets langs de westkant van de kronkelende Amstel de stad uit, de weilanden in. Vlak na de Riekermolen kom je bij fietspontje de Smient. Stap op het bootje en laat je door de schipper naar de overkant varen, een hele ervaring! Aan de andere kant van het water ligt een erfje met speeltoestellen en picknicktafels, waar kinderen zich heerlijk uit kunnen leven, voordat je weer op de fiets stapt voor de terugweg langs de oostkant van de Amstel. Vanaf NS-station Amsterdam Amstel heen en terug is de fietstocht ongeveer 8 kilometer lang.

3. Bloemenpluktuin

In de meivakantie kun je tulpen plukken bij de pluktuin in Groengebied Amstelland. De tuin is goed bereikbaar op de fiets vanuit Amstelveen. Je komt dan langs de prachtige Bovenkerkerpolder. Naast het plukken mogen kinderen zelf een vaasje beschilderen om de bloemen in te zetten. De tulpenbollen mogen mee naar huis voor volgend jaar! Loop binnen van woensdag 24 april  t/m zondag 5 mei van 10:00 tot 16:00 uur  (op maandag en dinsdag is de tuin gesloten). reserveren is niet nodig.  Prijs: €12.50 p/kind.  

Klik hier voor meer info.

4. Combineer een wandeling door het natuurgebied met een bezoek aan speelboerderij Elsenhove

Maak een wandeling in Elsenhove, een prachtig natuurgebied dicht bij Amsterdam. In het gebied ligt Speelboerderij Elsenhove, een combinatie van een kinderboerderij met een grote speeltuin. Kleine kinderen kunnen hier heerlijk spelen en ontdekken. Als het mooi weer is kun je aan een picknicktafel op het terras gaan zitten of op een van de vele banken rondom de speeltuin of op het erf, met een lekker kopje koffie of een ijsje. Over het hele erf is een wandelpad waarmee je geen dier mist. Je gaat van de stal met het varken, langs de kippen en geiten tot aan de bijen achter op het terrein. Vergeet ook de cavia’s en konijnen in Villa Kakelbont niet. Je kunt klompjes van de boerderij gebruiken om in stijl op de boerderij rond te lopen.

Klik hier voor meer info.

5. Ontdek de natuur bij de Ruige Hof

Binnen de stadsgrenzen van Amsterdam- Zuidoost ligt Natuurvereniging de Ruige Hof, waar allerlei leuke activiteiten voor kinderen worden georganiseerd: hutten bouwen, visjes vangen, vogels kijken, paddenstoelen zoeken, broodjes bakken boven het kampvuur. Kinderen vinden het heerlijk om buiten te zijn. De activiteiten vinden meestal plaats op zondag tussen 14.00 en 16.00 uur. De kinderen die meedoen zijn meestal tussen de zes en twaalf jaar oud.

 Klik hier voor meer info. 


Meer nieuws