Hans Schipper ontvangt eerste RNH waarderingsspeld

Publicatiedatum: 29 november 2019

Op 28 november is tijdens het symposium ter ere van het 15-jarige bestaan van Recreatie Noord-Holland de eerste RNH-waarderingsspeld uitgereikt.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen van RNH, Karin van Bijsterveld, overhandigde de speld aan Hans Schipper. Schipper heeft zich tijdens zijn loopbaan voor recreatie in de provincie en specifiek Recreatie Noord-Holland N.V. ingezet en zich zeer verdienstelijk gemaakt.

Hans Schipper stond aan de basis van Recreatie Noord-Holland N.V. Als gedeputeerde was hij vijftien jaar geleden betrokken bij de privatisering van de organisatie. De groenafdeling van de provincie werd een zelfstandige uitvoeringsorganisatie onder de naam Recreatie Noord-Holland N.V.

Als groot liefhebber van wandelpaden en het maken van verbindingen was Hans Schipper de grondlegger van het Noord-Hollandpad, een langeafstandswandelpad van 284 km tussen Texel en Huizen door de afwisselende binnenlanden van Noord-Holland.

Hans Schipper vervulde zes jaar lang de functie van lid van de Raad van Commissarissen van Recreatie Noord-Holland N.V. Hij was erg betrokken bij de koers en interne organisatie en heeft zich altijd vol overgave ingezet om de organisatie gereed te maken voor de toekomst.  Zijn plek wordt vanaf 1 januari 2020 ingenomen door Herke Elbers, huidige gemeentesecretaris van Amersfoort en toekomstig Algemeen Directeur bij de Raad voor de kinderbescherming.

Tijdens het symposium met circa 200 gasten in Expo Haarlemmermeer stond de relatie tussen natuur en recreatie centraal. Een veelheid aan sprekers traden met elkaar en de aanwezigen in discussie over de vraag hoe natuur en recreatie samen kunnen gaan in een metropoolregio waarin de behoefte aan ruimte en vooral groen voor ontspanning groot is.


Meer nieuws